Πέμπτη 18 Απριλίου

Το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης έχουμε παρουσίαση σε σχολεία του Δήμου Αβδήρων της παράστασης «Μια τρελή μουσική γειτονιά«. Παρούσα η επιστημονική – παιδαγωγική υπεύθυνη του σχολείου κ. Ελένη Ανδρεαδέλλη.

Στις 10:00 π.μ. ήρθε ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας. Ακολούθησε η προγραμματισμένη βιωματική δράση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, του Μουσικού Σχολείου και του Κώστα Μακεδόνα.

15:00 – 18:00 Βιωματικά εργαστήρια

Οι μαθητές όλων των Μουσικών Σχολείων που βρέθηκαν στην πόλη μας και ανάλογα με τις επιλογές και τα ενδιαφέροντά τους, παρακολουθούν κάποιο από τα παρακάτω τέσσερα βιωματικά εργαστήρια. Μέρος της δουλειάς των μαθητών με τους διδάσκοντες των βιωματικών εργαστηρίων παρουσιάστηκαν στην τελετή λήξης. Τα βιωματικά εργαστήρια επαναλήφθηκαν Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Απριλίου και ώρες 10:00 – 14:00 όπως είχε προγραμματιστεί.

Βιωματικό εργαστήριο Νίκου Κυπουργού

Διακόσιοι πενήντα περίπου μαθητές με τα ατομικά τους όργανα που έφεραν μαζί τους συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Elisso. Ο Νίκος Κυπουργός δίδαξε και συντόνισε αυτή την τεράστια ορχήστρα σε δικές του συνθέσεις και συνθέσεις άλλων αξιόλογων συνθετών.

Βιωματικό εργαστήριο Εριφύλης Δαμιανού

Ένα χορωδιακό σύνολο τριακοσίων πενήντα περίπου μαθητών καθοδηγείται και διδάσκεται από την Εριφύλη Δαμιανού στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

Βιωματικό εργαστήριο Άσπας Φούτση «Χορογραφώντας τη σκιά»

Διδασκαλία χορού στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Οι μαθητές καθοδηγούνται από την Άσπα Φούτση και συμμετέχουν σε χορογραφίες με τη μουσική υπόκρουση γνωστών μουσικών θεμάτων από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Στόχος να δημιουργήσουν σκηνές με μοναδικό εργαλείο το φως και τις σκιές που προκύπτουν από τα σώματά τους. Τον φωτισμό επιμελείται ο Τριαντάφυλλος Βαϊτσης.

Βιωματικό εργαστήριο Δρ. Μιχάλη Χουρδάκη «Μουσική Τεχνολογία – Ηχοληψία – Βιντεοληψία – Παραγωγή Εφέ»

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήριο για τους μαθητές μας. Στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με θέματα όπως: τεχνικές ηχογράφησης, αναπαραγωγής, επεξεργασίας, παραγωγής ήχου και προχωρημένα θέματα που αφορούν την ακουστική και τη βιντεοσκόπηση.

20:00 Συναυλία Κώστα Μακεδόνα και Μουσικών Σχολείων της Περιφέρειας ΑΜΘ

Αφιέρωμα σε τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου με τον Κώστα Μακεδόνα και σύνολα από τα Μουσικά Σχολεία Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Κομοτηνής. Στα κείμενα και την παρουσίαση ο Γιώργος Τσάμπρας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s